S tačko v roki v novo leto


18.12.2020

Kranjska gimnazijka Gaja Bumbar iz 3. h je sprožila zbiralno akcijo za Zavetišče Horjul in na gimnazijskem Facebooku in Instagramu ustvarila adventni koledar.

 

Avtorica in ilustracije: Gaja Bumbar iz 3. h

 

V karantenskem času smo se številni za podporo zanašali tudi na naše ljubljenčke, ki so s svojimi smrčki odgnali marsikatero temno misel. Številne družine so se tudi odločile prvič poskusiti v vlogi lastnikov in si poiskali štirinožne prijatelje. V upanju, da jim povrnemo za njihovo dobro delo in da praznično iskrico vnesemo tudi med tačke, ki še čakajo, da bodo lahko postale del stalne družine, sem se odločila, da organiziram dobrodelno zbiralno akcijo za Zavetišče Horjul.

Ker sem želela, da akcija doseže čim več ljudi sem akcijo začela tam kjer se danes nahajajo vsi - internet. Tako sem ustvarila digitalni adventni koledar, v katerem so obiskovalci Instagrama (@gim_kr ) in Facebooka Gimnazije Kranj  vsak dan, preko ilustracije, slike in kratkega opisa spoznali enega izmed kosmatincev, ki čakajo na posvojitev v Zavetišču Horjul. Vsak ponedeljek in sredo so se (in se še vedno do 24. 12. 2020) v glavni avli GimKr med 12.30 in 13.30 zbirajo materialni in denarni prispevki za naše štirinožne prijatelje. Oskrbniki zavetišča so nam zaupali, kaj njihovi varovanci najbolj potrebujejo in si želijo v tem hladnih časih: tekstil (deke, rjuhe in brisače – vse kar je brez kakšnih polnil), čistila (za steklene površine, tla, lesene površine ...), vrečke za smeti (40 l, 60 l, 90 l, 120 l in 150 l), razkužila (npr. Varekina in podobni izdelki), vlažne krpice (otroški robčki, večnamenski robčki za čiščenje površin), mačja in pasja hrana (suha in mokra), plenične podloge, pesek za mačje wc-je, igrače za mačke in pse.

Kdor ima namen postati lastnik, lahko premisli tudi o posvojitvi katerega od ljubljenčkov, če pa to ni mogoče ima Zavetišče Horljul tudi možnost posvojitve na daljavo, s katero lahko enemu izmed oskrbovancev ponudi lagodnejše življenje, dokler ne najde primerne večne družine. Več informacij je na voljo na: Zavetišče Horjul - Kako lahko pomagam? (zavetisce-horjul.net)

V zadnjem tednu bo zbiranje prispevkov potekalo tudi v torek. Kdor nam želi pomagati lahko tako vsak dan od 21. do 23. 12. 2020 med 12.30 in 13.30 odda prispevke v glavni avli Gimnazije Kranj, posvoji kosmatinca (tudi na daljavo) ali pa si ogleda socialna omrežja Gimnazije Kranj in deli naš adventni koledar. Vsaka pomoč šteje in nas popelje bližje, da tudi kosmatincem v zavetišču pričaramo magične praznike!

Praznični čas je v letošnjem letu pod vplivom pandemije zagotovo zasijal v drugačni luči, kot smo ga vajeni. Vendar verjamem da, kljub temačnosti koronačasa, lahko praznikom povrnemo njihov čar in jih izkoristimo, da se zopet povežemo in zavemo,  kaj nam je v življenju pomembno, kdo so naši bližnji, pričaramo nekomu nasmeh in v novo leto zakorakamo s tačko v roki.   
         
   

Uporabne povezave

Virtualni sprehod po Gimnaziji

Izdelava virtualnega ogleda
 
Mednarodna matura
IB Diploma Programme
Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

EU skladi

Erasmus

KRsKOLESOM

Šola za starše
2020 2021 2022
oktober november december
p t s č p s n
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Sodelujemo z:


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se