Naja Kolar in Eva Celec iz 1. d sta osvojili prvo mesto na Zelenem peresu


26.05.2022

Državnega tekmovanja se je udeležilo 8 kranjskih gimnazijcev

 

Avtorici: Naja Kolar, Eva Celec iz 1. d

 

V ponedeljek, 4. aprila 2022, je potekalo državno ekološko-novinarsko tekmovanje Zeleno pero. Na državnem tekmovanju je sodelovalo 8 naših dijakinj. 1. mesto v državi sta osvojili Naja Kolar in Eva Celec iz 1. d, s tem sta dobili tudi zlato priznanje. Srebrno priznanje pa sta osvojili Neža Bogataj in Meta Mekina iz 1. d.

Že dolgo časa vsako leto znova in znova poteka tekmovanje v pisanju eko novinarskih prispevkov Zeleno pero in letos sva se za udeležbo odločili tudi sami, česar niti približno ne obžalujeva. Tema tekmovanja je bila tokrat vreme kot priložnost in nevarnost, kar naju na samem začetku tekmovanja ni niti malo razveselilo. Ravno nasprotno. O vremenu nisva vedeli skoraj nič pametnega in nisva si predstavljali, da bova o tem sploh lahko napisali cel članek. Vendar naju to ni ustavilo in po mnogih urah raziskovanja in pisanja o vremenu ter njegovih vplivih na ljudi nama je uspelo in najin trud se je obrestoval. Skupaj s šestimi drugimi dijakinjami naše šole sva se uvrstili na državno tekmovanje, kjer smo osvojile kar dve priznanji. Najini sošolki Meta Mekina in Neža Bogataj srebrnega, medve pa zlatega. Ta izjemni uspeh nas je vse res navdušil. Zasluge zanj pa seveda ne gredo le nam, tekmovalkam, temveč tudi našima mentoricama profesoricama Tini Lušini Basaj in Mariji Maruši Vencelj, ki sta nam ves čas nudili pomoč in podporo, za kar se res iz srca zahvaljujemo.   
         
   

Uporabne povezaveVirtualni sprehod po Gimnaziji

Izdelava virtualnega ogleda
 
Mednarodna matura
IB Diploma Programme
Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

EU skladi

Erasmus

KRsKOLESOM

Šola za starše
2021 2022 2023
junij julij avgust
p t s č p s n
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Sodelujemo z:


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se