Program intenzivno pripravlja dijake na opravljanje mednarodne mature (International Baccalaureate Diploma Programme). Uspešno opravljena mednarodna matura omogoča vpis na več kot 3000 univerz po svetu in doma.

Pogoji za vpis

  • starost od 16 do 17 let;
  • v šolskem letu 2021/2022 končan drugi letnik srednje šole (štiriletni program) z najmanj prav dobrim splošnim učnim uspehom. Najmanj prav dober učni uspeh v prvem letniku;
  • najmanj prav dobra ocena iz predmetov slovenščina ali italijanščina ali madžarščina kot materni jezik, angleščina in matematika v prvem in drugem letniku;
  • aktivno vključevanje v dejavnosti na področju kulture in športa ter udeležba na različnih tekmovanjih  iz znanja (šolskih, regijskih, državnih, olimpijadah) matematike, jezikov, naravoslovja, računalništva in podobno.

Izbirni kriteriji

 

Področje

Najvišje število točk

Učni uspeh 1. in 2. letnika

50

Vključenost v obšolske dejavnosti

10

Raziskovalne naloge in tekmovanja iz znanja (tekmovanja iz znanja napišite, vendar jih ne bomo upoštevali, upoštevali bomo le raziskovalne naloge)

10

Pisni priporočili razrednika in izbranega učitelja

10

Intervju s kandidatom

20

Skupaj

100Točkovnik
Na povezavi je točkovnik za tekomovanja iz znanja in prostočasne dejavnosti: Točkovnik

Prijava

Dijaki, ki se želite vključiti v program mednarodna matura, oddajte svojo vlogo na posebnem obrazcu:
Prijavnico pošljite na naslov

Gimnazija Kranj

Koroška cesta 13
4000 Kranj

Zainteresirani dijaki morate prijavo z zahtevano dokumentacijo poslati priporočeno ali jo oddati v tajništvu Gimnazije Kranj z oznako »IB 2022«. K vlogi morate priložiti fotokopijo spričevala prvega letnika in obvestila o uspehu v drugem letniku, napisati udejstvovanja in uspehe na področju obšolskih dejavnosti in napisati dosežke na tekmovanjih iz znanja in pri raziskovalnih nalogah. Priložiti morate tudi priporočili razrednika in izbranega učitelja v zaprti kuverti. Nepopolne prijave in prijave, ki bodo prispele po za to določenem roku, ne bodo upoštevane. Več informacij dobite pri koordinatorici mednarodne mature Nataši Kne: natasa.kne@gimkr.si.

Rok za oddajo prijave
11. marec 2022

Dijak se sme prijaviti le na eno slovensko šolo, ki ponuja program mednarodna matura.

 

Izbira in roki
Dokončno izbiro med prijavljenimi kandidati bomo opravili na podlagi osebnega pogovora s kandidati v mesecu aprilu tega leta. O izbiri boste dijaki obveščeni po prejemu letnega spričevala za 2. letnik ob koncu pouka.

Uporabne povezaveVirtualni sprehod po Gimnaziji

Izdelava virtualnega ogleda
 
Mednarodna matura
IB Diploma Programme
Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

EU skladi

Erasmus

KRsKOLESOM

Šola za starše
2022 2023 2024
januar februar marec
p t s č p s n
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
Sodelujemo z:


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se