Pevski zbori


 

Sem pevec in peti je vse mi na sveti…


Foersterjeva skladba Pevec iz katere je vzet zgornji verz, govori o ljubezni do glasbe. Do petja, igranja na svoj inštrument, plesanja, muziciranja v skupini na sto in en način.

Na gimnaziji Kranj razvijamo to ljubezen v več smereh - dveh zborih, simfoničnem orkestru in številnih komornih skupinah.

Dekliški pevski zbor Gimnazije Kranj se je v svojem več kot petnajstletnem obstoju razvil v enega najvidnejših slovenskih srednješolskih zborovskih sestavov. S svojimi nastopi dosega zavidljivo kakovostno raven, ki jo potrjuje z uspehi na mednarodnih (Italija, Avstrija, Slovaška, Južna Koreja, Velika Britanija, Češka) in domačih tekmovanjih. V svojem arhivu ima kar devetnajst zlatih in dve srebrni priznanji. Repertoar zbora obsega vse zvrsti glasbe, od priredb ljudskih pesmi in pesmi drugih narodov do klasičnega repertoarja in skladb zabavnega žanra. V vsaki sezoni zbor poleg Velikega božičnega koncerta Gimnazije Kranj pripravlja še več umetniških projektov, tekmovanj in gostovanj po Sloveniji in izven nje.


Mešani mladinski zbor Gimnazije Kranj je mlajši zborovski sestav, saj vstopa šele v četrto sezono delovanja. Nastal je zaradi velikega zanimanja dijakov za petje v zborih in je iz leta v leto številčnejši. Ne glede na kratek čas delovanja, pa je zbor že nastopil na mednarodnem tekmovanju v hrvaškem Tuhlju (junij 2015), od koder se je vrnil s srebrnim priznanjem, novembra 2016 pa se predstavil na tekmovanju tematskih sporedov Sozvočenja Gorenjske v Radovljici in za svoj nastop prejel kar dve priznanji - priznanje za perspektivno zasedbo in priznanje za izbiro sporeda z naslovom Gaudeamus igitur (stare študentske pesmi), s katerim se je poklonil tradicionalnim gimnazijskim običajem. Poleg tekmovanj zbor nastopa na Velikih božičnih koncertih Gimnazije Kranj in na drugih koncertih širom po Sloveniji.

Fantje in dekleta so v pevske zbore izbrani na avdicijah.

Uporabne povezaveVirtualni sprehod po Gimnaziji

Izdelava virtualnega ogleda
 
Mednarodna matura
IB Diploma Programme
Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

EU skladi

Erasmus

KRsKOLESOM

Šola za starše
2020 2021 2022
december januar februar
p t s č p s n
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Sodelujemo z:


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se