Literarno-novinarski krožek Gimnazije Kranj


Literarno-novinarski krožek na Gimnaziji Kranj deluje že vrsto let. Vsako leto izdamo novo številko šolskega časopisa, ki se imenuje Krt. V lanskem šolskem letu je izšla že 39. številka.
Pod mentorstvom prof. Tine Lušina Basaj dijaki sami ustvarjajo šolski časopis, saj prevzamejo vloge glavnega in tehničnega urednika, ilustratorjev in piscev člankov. Za vsako številko glavni urednik oz. urednica določi vodilno temo, ki mora biti zanimiva in aktualna, poleg tega pa v Krtu pišemo tudi o šolskem in izvenšolskem dogajanju. Naši novinarji sodelujejo tudi na raznih natečajih, kjer zelo pogosto osvajajo nagrade.


Člani literarno-novinarskega krožka pa smo že enajsto leto izjemno dejavni na področju ŠKL.
Športni novinarji in mentorica prof. Tina Lušina Basaj se zelo trudimo, da ažurno na zavod ŠKL pošiljamo članke s tekem ŠKL. Letos pišemo članke o moški in ženski ekipi v košarki in odbojki ter o moški nogometni ekipi in seveda o naši plesno-navijaški skupini Frike. Ravno tako za časopis ŠKL pošiljamo leposlovne prispevke naših novinarjev in poročila o šolskih dejavnostih.
Na finalni prireditvi ŠKL je vedno organizirano tudi tekmovanje novinarskih krožkov. Naš novinarski krožek je daleč najuspešnejši med vsemi srednješolskimi krožki, saj smo devet let zapored osvojili 1. mesto v Sloveniji, lani pa smo bili drugi. Tudi naši novinarji posamezniki se na tekmovanju vedno dobro izkažejo, saj imamo vsako leto vsaj enega novinarja med tremi najboljšimi, večkrat pa celo dva nagrajenca.
V zadnjih letih pa smo izvrstni tudi na fotografskem področju, saj je lani naš dijak Žan Kuralt osvojil med fotografi 1. mesto.
Letos spet pridno pošiljamo prispevke in upamo na uspeh, saj se zanj močno prizadevamo.


Prof. Tina Lušina Basaj, univ. dipl. bibl.

Uporabne povezaveVirtualni sprehod po Gimnaziji

Izdelava virtualnega ogleda
 
Mednarodna matura
IB Diploma Programme
Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

EU skladi

Erasmus

KRsKOLESOM

Šola za starše
2022 2023 2024
marec marec maj
p t s č p s n
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Sodelujemo z:


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se